Top 5 bijbanen voor studenten
Studenten hebben het tegenwoordig financieel zwaarder dan voorheen. De studiefinanciering wordt niet veel hoger, de studiebeurzen zijn volledig afgeschaft en de kosten voor levensonderhoud zijn hoger geworden. Kortom, studenten moeten aan de bak.
De beste studentenbanen
Het is niet altijd eenvoudig om een goede bijbaan te vinden als student. Je moet immers de mogelijkheid hebben om je werkuren aan te passen aan je studie- en college-uren. Dit kan lang niet bij iedere werkgever. De volgende banen zijn anno 2016 het meest populair onder de Nederlandse studenten.
1. Verkoop
Steeds meer studenten gaan voor sales. Hier zijn verschillende banen in te krijgen. Verreweg de meeste studenten kiezen voor digitale verkoop en telefonische verkoop. Een minderheid kiest ervoor om als verkoper langs deuren te gaan, op de ‘ouderwetse’ manier.
2. Chauffeur
Een aantrekkelijke baan voor studenten is een baan in het verkeer. Veel studenten hebben net het rijbewijs en beleven veel plezier aan het rijden. Dit maakt de baan van (taxi)chauffeur dan ook aantrekkelijker. De populariteit van deze baan onder studenten is wel weer iets afgenomen sinds de invoering van de taxipas, en de verplichting deze te behalen.
3. Horeca
Studenten willen feesten! Hoe leuk is het dan als je dit feesten kan doen terwijl je geld verdient? Dit is de belangrijkste reden waarom veel studenten kiezen voor een bijbaan in de horeca, zoals in een bar of een discotheek. Een restaurant of hotel is wat minder aantrekkelijk voor studenten.
4. Winkelmedewerker
Misschien wel de meest voor de hand liggende bijbaan voor studenten, maar niet meer de meest populaire optie. Als winkelmedewerker kan je aan de slag als kassamedewerker, vakkenvuller of bijvoorbeeld verkoper.
5. Social media expert
Steeds meer studenten noemen zich een ‘social media expert‘ en gaan freelance aan de slag voor ondernemers. De studenten van nu behoren dan ook tot de generatie die het meest weet van sociale netwerken. Dit is dan ook een nieuwe populaire baan onder de meest interessante bijbanen voor studenten.
Hoe blijf je op de hoogte?
De sociale netwerksites zitten stuk voor stuk in een stroomversnelling. De netwerken moeten verfrissend blijven om geen leden te verliezen. Dit betekent ook dat er steeds zaken veranderen. Hoe hou jij dit allemaal bij? Natuurlijk houden wij je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Volg bijvoorbeeld eens een leuke social media workshop!