Maak jou bedrijf aantoonbaar duurzaam met certificeringen

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in de bouwsector en de zakelijke markt. Klanten, overheden en opdrachtgevers verwachten dat bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen. Als ondernemer in de bouw kun je jouw bedrijf aantoonbaar duurzamer maken door het behalen van certificeringen zoals Better Biomass en ISCC. Hiermee onderscheid je jezelf in een concurrerende markt en toon je aan dat je echt stappen zet richting een duurzame toekomst. Is het verstandig om dit te doen en wat houden deze certificaten precies in?

Better Biomass: gecertificeerde duurzame biomassa

Het gebruik van biomassa is een manier om bij te dragen aan duurzaamheid in de bouw. Niet alle biomassa is echter duurzaam geproduceerd. Daarom is het verstandig om te kiezen voor biomassa die gecertificeerd is volgens de Better Biomass-standaard. Dit internationale keurmerk garandeert dat de biomassa die jij gebruikt op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde manier is geproduceerd.

Met het Better Biomass-certificaat kun je klanten en opdrachtgevers laten zien dat jouw bedrijf inzet op verantwoord materiaalgebruik. Dit biedt niet alleen een concurrentievoordeel, maar zorgt er ook voor dat jouw projecten voldoen aan de steeds strenger wordende eisen op het gebied van duurzaamheid.

ISCC-certificering: bewijs van duurzame grondstoffen

Naast Better Biomass is het behalen van een ISCC-certificaat een sterke zet voor jouw bouwbedrijf. Dit certificaat is internationaal erkend en bewijst dat de grondstoffen die jij gebruikt duurzaam en CO2-vriendelijk zijn. De ISCC-certificering helpt je om duurzaamheid zichtbaar te maken voor opdrachtgevers die steeds vaker groene keuzes willen maken in hun bouwprojecten.

Het ISCC-certificaat versterkt niet alleen jouw positie bij aanbestedingen, maar zorgt er ook voor dat je voldoet aan internationale standaarden voor milieubescherming. Dit kan deuren openen naar nieuwe, duurzame projecten en grotere markten.

Werk met duurzame materialen en technieken

Om zowel Better Biomass als ISCC-certificeringen te behalen, is het belangrijk dat je bouwt met duurzame materialen. Denk aan gerecycled staal, FSC-gecertificeerd hout of bamboe. Deze materialen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenbesparend op de lange termijn door hun lange levensduur en lagere onderhoudskosten.

Daarnaast is het gebruik van duurzame bouwtechnieken, zoals energiezuinige constructies, van groot belang. Deze technieken verminderen de CO2-uitstoot en dragen bij aan jouw duurzame bedrijfsstrategie.

Samenwerken met de gemeente

Veel gemeenten in Nederland stimuleren duurzaam bouwen en bieden subsidies voor milieuvriendelijke bouwprojecten. Door samen te werken met de lokale overheid kun je profiteren van financiële voordelen en ondersteuning bij jouw groene ambities. Dit geeft je niet alleen een voorsprong op de markt, maar zorgt ook voor waardevolle partnerschappen. Informeer naar de mogelijkheden.

Begin vandaag met verduurzamen!

Door te investeren in certificeringen zoals Better Biomass en ISCC, maak je jouw bouwbedrijf aantoonbaar duurzaam en aantrekkelijker voor opdrachtgevers. Ga aan de slag met duurzame materialen, werk samen met de overheid en bewijs dat jouw bouwbedrijf klaar is voor de toekomst. Verdiep je in de mogelijkheden die er zijn.