ChatGPT lanceert nieuwe Windows-app: Een grote stap voor productiviteit

Op 17 oktober 2024 heeft OpenAI een vroege versie van hun langverwachte ChatGPT-app voor Windows gelanceerd. De app is momenteel alleen beschikbaar voor betaalde gebruikers, zoals ChatGPT Plus-, Enterprise-, Team- en Edu-abonnees. Het is weer een belangrijke ontwikkeling in de integratie van AI in ons dagelijks werk. In dit artikel lees je er alles over!

ChatGPT via een handige Windows-app

Net zoals de eerder gelanceerde Mac-versie biedt de Windows-app een intuïtieve manier om AI-assistentie snel en gemakkelijk toegankelijk te maken. Met een handige sneltoets (Alt + Spatie) kan je de app direct openen naast je andere programma’s. Hierdoor kunnen gebruikers efficiënt multitasken en eenvoudig antwoorden of suggesties krijgen zonder een browser te hoeven openen.

Bestanden uploaden en O1 AI-model

De app biedt meer dan alleen de gebruikelijke ChatGPT-functionaliteiten; je kunt nu ook bestanden en foto’s uploaden, waardoor de AI je nog beter kan helpen. Bovendien geeft de app toegang tot een preview van OpenAI’s nieuwste model, O1, dat geavanceerde redeneercapaciteiten heeft. Dit model is ontworpen om complexere vraagstukken en analyses met een hoger niveau van precisie te behandelen, wat het ideaal maakt voor zakelijke toepassingen en strategische besluitvorming.

Beveiligingskwesties opgelost

Toch zijn er nog wat beperkingen. Sommige functies, zoals de geavanceerde spraakmodus, zijn nog niet beschikbaar in deze versie. OpenAI heeft ook in het verleden te maken gehad met beveiligingskwesties, zoals een kwetsbaarheid in de Mac-versie waarbij gesprekken in platte tekst werden opgeslagen. Gelukkig is dat probleem inmiddels opgelost en worden lokale gegevens nu versleuteld opgeslagen in de Windows-app.

Beschikbaar voor iedereen later dit jaar

Hoewel deze versie nog in de testfase zit en alleen toegankelijk is voor abonnees, heeft OpenAI bevestigd dat de app later dit jaar beschikbaar zal worden voor alle Windows-gebruikers. Dit opent de deur voor veel bedrijven en individuen om hun werkprocessen te verbeteren met AI-assistentie, direct vanuit hun bureaublad.

Leer alles over ChatGPT

Wil je alles leren over hoe ChatGPT jouw werk of bedrijf naar een hoger niveau kan tillen? Schrijf je dan in voor onze ChatGPT training en ontdek de eindeloze mogelijkheden van AI-integratie in jouw dagelijkse workflow! Bij TTM Trainingen bieden we gerichte workshops en trainingen aan waarmee je alle ins en outs van ChatGPT en andere AI-tools leert kennen. Zorg dat je de concurrentie een stap voor blijft!