Weet jij waar jouw videopubliek zich bevindt?

Het bereiken van jouw videopubliek is van essentieel belang. Je kunt steengoede video content aanbieden via social media, maar als de content jouw doelgroep niet bereikt, is het zinloos. Het is dus belangrijk om te weten waar jouw videopubliek zich bevindt. Je wilt jouw videopubliek ontmoeten op de plek waar zij zijn. Zoals bij elke social media strategie zal bepaalde video content beter presteren op het ene kanaal dan op het andere. De beste prestaties behaal je op het kanaal waar jouw videopubliek het meest actief is. Weet jij waar jouw videopubliek zich bevindt?

Niet elke soort video content presteert hetzelfde

Sommige doelgroepen bewegen zich vooral op één of twee sociale kanalen en bekijken daar alle aangeboden video content. Andere doelgroepen gaan voor ‘snackable content’ naar het ene kanaal en voor langere video content naar het andere kanaal. Het is belangrijk om je hier bewust van te zijn. De snackable en consumentgerichte content doet het over het algemeen goed op Facebook en bijvoorbeeld TikTok, terwijl YouTube vaker wordt aangesproken voor het bekijken van wat langere content. Een B2B marketingvideo of een Q&A met een corporate ’thought leader’ zal dan weer beter presteren op een professioneel gericht netwerk, zoals LinkedIn.

Wat voor videopubliek vind je op welk netwerk?

Het is aan jou om uit te zoeken wat voor videopubliek jij aantreft op welk kanaal. Het is immers zo dat elke doelgroep uniek is. Plaats verschillende soorten video’s op verschillende kanalen waar jij voor je bedrijf gebruik van maakt. Meet vervolgens de prestaties per video en per kanaal. Op die manier ben je in staat om per netwerk vast te stellen wat jouw videopubliek het liefst van jou ziet. Het belangrijkst is dat je kijkt naar de demografische gegevens van elk groot netwerk dat je gebruikt en dat je vaststelt welke doelgroepen daar het meest betrokken zijn bij jouw inhoud. Vervolgens kun je beginnen met het publiceren van video’s die afgestemd zijn op dit specifieke videopubliek.

Blijf je videopubliek op de voet volgen

We weten allemaal dat de sociale kanalen voortdurend in beweging zijn. Dit geldt ook voor doelgroepen. Dingen veranderen, trends veranderen en het gedrag van gebruikers verandert. Eenmalig vaststellen waar jouw videopubliek zich bevindt en hoe je hen optimaal aanspreekt, is daarmee niet voldoende. Wat nu werkt, hoeft volgende week niet meer te werken. Het aanbieden van videocontent is zinloos als er geen videopubliek is om het te bekijken. Blijf je videopubliek dus op de voet volgen. Zie je ineens ander gedrag of bewegen zij zich steeds vaker naar een ander kanaal? Probeer hier dan op in te haken binnen je social media strategie.

Heb jij nog geen goede social media strategie?

Het aanbieden van video content is eigenlijk onmisbaar voor een sterke social media strategie. Daarnaast moet in je strategie rekening worden gehouden met waar jouw videopubliek zich bevindt én moet je rekening houden met videoformaten en -soorten waar zij op reageren. Er komen steeds meer mogelijkheden bij en dat betekent ook dat het moeilijker wordt om een effectieve social media strategie op te stellen. Het bereiken van succes wordt eenvoudigweg complexer. Wil jij zeker weten dat jij de juiste weg bewandelt op social media? Volg dan eens een social media training bij ons. Je bent dan direct in staat om een sterke social media strategie op te stellen. Uiteraard kunnen wij je hier ook de nodige hulp en ondersteuning bij bieden.