Ondernemers opgelet: zo kies je de beste zakelijke telefoon!

Voor het werk wordt er heel wat getelefoneerd. Goede communicatie is absoluut goud waard. Zo onderscheid je je van de concurrentie en druk je jouw stempel op het bedrijf. Een goede telefoon is dan wel noodzakelijk. Maar hoe kies je de beste zakelijke telefoon? Waar let je op? Waar moet een goede smartphone voor ondernemers precies aan voldoen. In dit artikel zetten we de belangrijkste punten op een rij en helpen we je in deze zoektocht.

Kies voor een bekend merk

Wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt en wil je niet uitgebreid telefoons vergelijken? Kies dan voor een van de bekendste merken. Denk bijvoorbeeld aan een Samsung of iPhone. Een Samsung A55 kopen? Dan weet je zeker dat je voor een kwalitatieve telefoon kiest. Deze merken staan nou eenmaal bekend om het leveren van kwaliteit. Het voordeel van Samsung is dat de prijs-kwaliteitverhouding vaak net wat hoger ligt. Over het algemeen kunnen we echter stellen dat deze telefoons allemaal aan de criteria voldoen en is het vooral een kwestie van smaak en gewenning waar je voor kiest. De een geeft de voorkeur aan een Samsung en de andere aan een iPhone. Dat heeft vooral te maken met het gebruiksgemak in het besturingssysteem en wat men al gewend is. Maak het jezelf dus gemakkelijk en kies voor een van beide merken. Dan zul je in elk geval zeker niet ontevreden zijn met jouw keuze.

Juiste accuduur

Niet alle smartphones zijn uitgerust met de beste accu. Voorheen werd hier steeds meer op bespaard door meer ruimte te geven aan andere extra’s. Het gevolg was dat veel telefoons binnen mum van tijd leeg waren en soms zelfs meerdere keren per dag opgeladen moesten worden. Inmiddels is dit sentiment dus wel veranderd en zien we dat de meeste fabrikanten van smartphones nu juist weer extra aandacht besteden aan de kwaliteit van de accu. Heel belangrijk. Zeker voor jou als ondernemer. Je moet immers constant bereikbaar zijn voor de klant of je eventuele medewerkers. Het mag niet zo zijn dat je telefoon na een halve dag leeg is en je volledig onbereikbaar bent. Let daarom goed op de kwaliteit van de accu voordat je een nieuwe smartphone koopt en pas enkele tips toe om de accuduur te verlengen. Zo heb je hier ook langer plezier van.

Groter beeldscherm

De meeste particulieren vinden het juist prettig als het schermpje van hun telefoon zo klein mogelijk is. Hoe compacter, hoe beter. Maar is dit voor een ondernemer ook wel zo handig? In de meeste gevallen niet. Het is dan juist prettig om een groot display te hebben. In dat geval kun je documenten veel gemakkelijker doornemen en belangrijke stukken sneller en gemakkelijker lezen. Het werkt simpelweg prettiger op een groter display. Zorg er niet alleen voor dat je dus voor een groter display kiest, maar bescherm deze ook goed. Bij veelvuldig gebruik kunnen er al snel krassen en barsten ontstaan die een goede werking in de weg staan. Investeer dus zeker in beschermfolie of een extra beschermglaasje.